Maandag Video: Big Burghley Fences, Teeny Tiny BicycleHet hele EN-team is helemaal klaar en opgewonden voor de terugkeer van The Land Rover Burghley Horse Trials deze week (ja, het is eigenlijk al september! Kun je het geloven?) En na een door COVID veroorzaakte onderbreking van twee jaar wist ik het niet zeker als iets anders me zou kunnen doen uitkijken naar het streamen van Burghley cross country deze zaterdag, nog meer dan ik al ben. Vreemd genoeg heeft deze video precies dat gedaan – en er zit niet eens een enkel paard in!

Deze video bevat professionele Trials Rider, Duncan Shaw van Schotland, terwijl hij op zijn piepkleine fiets enkele van de grootste Burghley-hekken tackelt. Trial Biking is een extreme sport waarbij deelnemers een hindernisbaan navigeren en straffen worden toegekend voor het zetten van een voet of hand op de grond. De laagste score aan het einde van de competitie wint. Klinkt een beetje bekend, niet?

Deze hekken zien er altijd enorm uit, zelfs met een Warmblood van 16,3 handen in het frame ter referentie, maar bereid je voor om hun grootte en schaal op een heel nieuw niveau te waarderen dankzij deze video.

PS Mijn oprechte excuses aan alle Trials Riders die dit lezen – ik heb letterlijk je sport gegoogled, maar ik zie je en ik waardeer je als mede-deelnemer in een sport van waanzin. Kom meer cross country cursussen springen!

Recente artikels