Like Student, Like Trainer: Brooke Morin behaalt eerste Grand Prix-overwinningDe meeste toeschouwers op Thunderbird Show Park dachten dat Kyle King (VS) de overwinning had behaald in de $ 50.000 Paladin Risk Solutions CSI2* Grand Prix van zondagmiddag.

Maar er was nog een renner te gaan.

Terwijl ze de ring instapte voor haar barrage, kreeg Brooke Morin (VS) gedegen advies van King, haar trainer, nadat hij de leiding had genomen. Dat waren beroemde laatste woorden, toen ze zijn tijd versloeg en de overwinning voor zichzelf opeiste.

“Hij zei dat wat hij deed goed was – gewoon om erop te rijden zoals hij deed,” zei Morin, 19. “Ik heb het geprobeerd, maar toen ik daar eenmaal belandde… [line and saw] zeven [strides]dacht ik, ‘ik wil niet vertragen!’”

Haar instincten waren juist, want ze snelde naar een dubbele foutloze inspanning in 49,62 seconden aan boord van NKH Carrido, slechts een kwart seconde sneller dan King’s tijd met Sig Chiari. Jeffrey Fields (VS) en Sherlina Ale waren het volgende snelste paar dat als derde naar huis ging.

“Het is een geweldig gevoel”, blikte Morin terug nadat ze zich realiseerde dat ze haar eerste Grand Prix had gewonnen. “Ik kan het niet eens beschrijven. Dit is mijn droom en hij komt eindelijk uit.

“Ik zou hoe dan ook gelukkig zijn”, vervolgde ze. ‘Kyle zou winnen als ik het niet deed! Dat heb ik eigenlijk tegen hem gezegd toen hij de ring in ging.”

Morin en NKH Carrido (Carrico x Escudo II), oftewel “Cory” op stal, hebben een uitbraak zomer gehad. Ze zijn twee jaar in hun partnerschap en het blijkt een goede te zijn. In augustus behaalden ze hun eerste FEI-overwinning bij tbird, en een tweede plaats in de CSI2*-klasse van vrijdag bracht hen in een uitstekende positie om zelfverzekerd te blijven en toch hongerig naar een overwinning.

“Hij heeft de beste pas ooit”, zei Morin over de 12-jarige Deense warmbloedruin. “Het kan groot zijn, en het kan klein zijn. Hij is zo verstelbaar. Het is gewoon het beste gevoel. Hij houd van [that pace]. Hij kan ook een beetje een luie jongen zijn, maar hij raakt opgewonden [in the jump-off]. Hij was gewoon zo spel. Hij wist wat ik vroeg. Hij wist wat hij moest doen.”

De balans die Morin heeft gevonden met training in King’s programma heeft haar goed gediend. De jonge Californiër pendelt om de paar weken naar tbird, verderop in de straat van King’s boerderij, om deel te nemen aan wedstrijden en haar inspanningen werpen vruchten af.

“Het is best goed”, zei ze over haar afspraak met haar trainer en team. “Kyle doet geweldig werk als ik er niet ben. Gelukkig kan ik een beetje thuis rijden, dus ik ben niet helemaal roestig als ik terugkom. ”

Morin was allesbehalve roestig op zondag.

Feature afbeelding: Kyle King en Brooke Morin. ©tbird/Quinn Saunders

Recente artikels