Beëindig onmiddellijk meningsverschillen met uw partner over hoeveel paarden kostenPHOENIX, ARIZONA – Na jaren van klachten, verbaal sparren en het passief-agressieve gebruik van de afwas in de gootsteen, zegt een vrouw uit Arizona dat ze er eindelijk achter is gekomen hoe ze een einde kan maken aan meningsverschillen over de kosten van haar paarden met haar man van bijna 12 jaar.

“Scheiding”, zegt Alice Jessup, 41. “Zo simpel is het.”

Ondanks meer dan een decennium samen, drie gedeelde honden en duizenden dollars uitgegeven aan relatietherapie, zegt Jessup, was gedwongen scheiding uiteindelijk het enige dat het constante gekibbel en beledigingen kon stoppen.

“Ik heb jarenlang naar binnen gekeken en werd gevraagd om mijn liefde voor paarden en de sport opnieuw te evalueren en of hun kosten – waarvan we allemaal weten dat ze nogal hoog zijn – de stress van mijn huwelijk waard waren”, zegt Jessup.

“Mijn therapeut was onvermurwbaar dat ik me echt verdiepte in de relatie die er toe deed in mijn leven, en ik ben blij te kunnen zeggen dat ik het eindelijk heb gedaan. Alleen misschien niet op de manier waarop hij verwachtte.

“Mijn man liet het nooit rusten over de dierenartsrekeningen of de hoefsmidkosten. Hij zat constant achter me aan over hoeveel ik uitgaf op paardenshows, of op mijn zadel, of nieuwe rijkleding. Op een keer liet hij me zelfs een boodschappenbon achter en had hij de regel voor biologische wortelen omcirkeld. Wortels!” Jessup gaat verder.

“Alsof ik ooit zou overwegen om mijn paarden iets te geven dat met pesticiden was gekweekt.”

Jessup zegt dat ze het financiële frustratieniveau van haar man zou kunnen meten door zijn passief-agressieve signalen; niet alleen vuile vaat, maar wasgoed dat wekenlang in de mand lag te ontvouwen, afval dat op de vuilnisdag nooit op de stoep leek te komen, of het hoofdtoilet in de badkamer dat op alle uren van de dag en nacht verdacht werd achtergelaten.

“Het is alsof hij subtiel zei: ‘Daar! Dat is voor de spronggewrichtinjecties. Neem dat! Dat is voor het 200 dollar bit.’ Of: ‘Nou ja, paardentrailers zijn niet gratis, toch?’ Hij had natuurlijk nooit het lef om deze dingen in mijn gezicht te zeggen, maar ik heb de boodschap zeker begrepen”, voegt Jessup toe, die twee maanden geleden officieel de scheiding aanvroeg.

“Er zijn dingen die ik zal missen, zoals mijn huis en de gastronomische keuken, maar uiteindelijk zijn we gewoon beter uit elkaar”, vervolgt ze, erop wijzend dat ze onlangs in een huurappartement boven haar paard is gaan wonen schuur.

‘Als ik nu binnenkom en zeg: ‘Schat, ik ben thuis!’ er is een koor van nickers om me te begroeten,’ zegt Jessup. “Ik weet dat ik precies ben waar ik moet zijn.”

Recente artikels